top of page
  • Foto van schrijverSuzanne

Workflow newborn fotoshoot | Hoe ga ik te werk?

Het is fijn wanneer je komt voor een fotoshoot dat je weet wat er gaat gebeuren. In deze blog vertel ik jullie hoe een newborn shoot in zijn werk gaat bij Suzanne Oud Fotografie.


Ik verwelkom jullie in mijn fijne fotostudio in Lutjebroek. We maken kennis met elkaar en schenk koffie of thee voor jullie in. Ik maak kennis met jullie kindje en zal hem/haar omkleden en inbakeren voor de fotoshoot. Kindjes zijn bij mij bijna nooit helemaal bloot en hebben gedurende de fotoshoot hun luiertje aan. Ik zorg dat deze niet/minimaal zichtbaar zal zijn.


In de fotostudio werk ik grotendeels met flitslicht. Dit is zo ingesteld dat het niet onprettig zal zijn voor jullie kindje en dat hij/zij daar geen last van heeft tijdens het slapen.

De fotoshoot start ik altijd op de beanbag. Dit is een standaard speciaal gemaakt voor newborn fotografie en heb daar een mooi wollen kleed op liggen. Vaak zijn de kindjes nog wakker wanneer we aan de fotoshoot beginnen en kan ik prachtige foto's maken met oogjes open die geïnteresseerd naar de camera kijken.

De beanbag is ook zeer geschikt voor broer(s)/zus(sen) om samen met de newborn op te liggen voor het maken van foto's van hen samen. Zeker voor kleine kinderen kan het zo prettiger zijn om op de foto te gaan. Wanneer dit niet lukt omdat ze het wellicht spannend vinden creëer ik altijd meerdere momentjes waarbij ze op de foto kunnen komen.Soms vallen ze in slaap tijdens het maken van de foto's omdat ze zo fijn, warm en ingebakerd liggen. Ook zie ik soms dat een kindje moe wordt en zal ik proberen hem/haar rustig in slaap te wiegen. Zolang het kindje ontspannen is kunnen we prima aan de slag als hij/zij wakker is. Bij ongemak zal ik altijd pauzeren. Ik kijk naar de baby om te zien of we door kunnen of beter even kunnen pauzeren.

Wanneer we het idee hebben dat de baby honger heeft nemen we rustig de tijd voor een voeding.


Na de beanbag gebruik ik vaak een prop (mand/kistje etc) die ik mooi en veilig opgemaakt heb met styling en doeken. We leggen het kindje erin en maken overzichtsfoto's en close up beelden.

De foto's met een mand of kistje zijn ook zeer geschikt voor broer(s)/zus(sen), ze kunnen bijvoorbeeld even hun kleine broertje/zusje komen aaien of een kusje geven. Wanneer de kindjes al wat meer op hun gemak zijn kan ik ze iets meer poseren door ernaast te gaan zitten.
Meestal ga ik hierna door met het maken van de gezinsfoto's. Ik begin dan met een foto van mama en de newborn. Daarna komt papa erbij en eventuele broer(s)/zus(sen). Ook maak ik foto's met ouders en baby, papa en baby en mama met de baby. Hiermee krijg je ook in de gezinsfoto's veel variatie voor de galerij.Wanneer jullie kindje nog ontspannen is gaan we nog even terug naar de beanbag. Wellicht lukte het eerder niet met broer(s)/zus(sen) om hier op de foto te gaan dan kunnen we dat nogmaals even proberen.

We kunnen er nu voor kiezen om een witte doek te nemen maar ik heb ook verschillende kleuren of printjes die we erop kunnen leggen voor nog meer variatie. We kunnen ook afwisseling geven in de inbakerdoek die de baby om heeft.

Wanneer ik eerder nog niet alle detailfoto's heb kunnen maken, denk aan de voetjes, teentjes, handjes, oor, mondje etc, kan ik er daar nog wat meer van maken.

Wanneer jullie kindje diep genoeg slaapt ga ik wat meer doen met het poseren op de zij of zelfs de buik als dit lukt. Ten alle tijden kijk ik naar de baby om te bepalen wat mogelijk is.Wanneer de fotoshoot ten einde is zal ik jullie kindje weer aankleden zodat hij/zij weer warm met papa en mama mee naar huis kan! Jullie kunnen in de fotostudio nog diverse producten en materialen zien om foto's op te kunnen afdrukken voor een blijvende en kwalitatief goede herinnering in huis.

Het eindresultaat is een zeer gevarieerde galerij aan foto's waaruit je zelf je favorieten kunt kiezen. Deze ontvang je uiterlijk 2 weken na de fotoshoot digitaal. Nadat jullie de keuze gemaakt hebben krijg je de HR bestanden via een downloadlinkje in de mail toegestuurd.Ik hoop dat jullie je snel thuis zullen voelen wanneer jullie bij mij in de fotostudio zijn!


Liefs, Suzanne

Prachtige foto's van de newborn reportage van Romee. Reserveer jouw newborn shoot al tijdens de zwangerschap.


79 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page