top of page
  • Foto van schrijverSuzanne

SchaduwfotoVoor een bijzonder project zocht ik een gezin dat een bijzonder verhaal heeft. Een gezin dat iemand mist, iemand die betrokken is binnen het gezin en door middel van een schaduwvlinder in de foto toegevoegd zal worden.


Sou reageerde op deze oproep om met haar gezin op te foto te gaan. Zij missen hun oudste zoon en zouden deze graag terug willen zien in een gezinsfoto als een vlinder om zo hun gezin compleet te maken.

Dit hebben we gedaan. Ze zijn met z'n allen op de foto gegaan en ik ben met de nabewerking aan de slag gegaan. Dat een vlinder toevoegen mij zou lukken had ik vooraf al geprobeerd maar ik nam mijzelf nog een uitdaging voor welke ik niet tegen Sou verteld heb. Ik wilde namelijk proberen dit gezin écht compleet te maken door een schaduw toe te voegen om zo Thomas echt in de foto van dit gezin te verwerken.

Na wat pogingen was het me gelukt en zag ik de foto, kippenvel over mijn lijf en tranen stonden in mijn ogen toen ik dit geheel zag.


Ik wil dit project graag voortzetten en zal vanaf nu ook schaduwportretten toevoegen aan mijn bedrijf. Nog meer gezinnen compleet kunnen maken zou ontzettend mooi zijn. Lieve Arjan, Sou, Marlotte en Kasper, bedankt voor jullie inzet, moed en liefde om dit project op te starten.Blogtekst van de ouders:

Toen ik de oproep van Suzanne op social media zag voor het maken van een schaduwfoto met een vlinder dacht ik meteen: dat is iets voor ons. Ons eerste kindje, Thomas, is in 2009 levenloos geboren en sindsdien is een vlinder het symbool van onze Thomas. Thomas hoort er voor ons nog altijd bij en ook onze twee jongere kinderen beschouwen hem als grote broer.


Ik stuurde Suzanne direct een berichtje en kreeg al snel antwoord terug dat ze deze foto’s graag wilde maken voor ons. In overleg werd er een datum geprikt. Op het moment van de foto waren de weergoden ons goed gezind, onderweg in de auto nog regenbuien maar op het moment zelf kwam het zonnetje door.


Dezelfde avond al stuurde Suzanne ons de bewerkte foto’s. Prachtig en heel subtiel heeft ze er een schaduw van een vlinder in verwerkt. Tot onze grote verrassing is het haar ook gelukt om een schaduw van een derde kind in de foto’s te verwerken. Toen we dit zagen, en ook nu ik er weer aan terugdenk en over schrijf, liepen direct de tranen over onze wangen. De volgende dag heb ik de foto’s aan onze andere twee kids laten zien, zij waren ook zo enthousiast. Eindelijk een foto waar we allemaal op staan, zei onze dochter gelijk.


De foto’s zijn voor ons heel dierbaar en krijgen een heel mooi plekje bij ons in huis. Dankjewel Suzanne!


Liefs Arjan, Sou, Marlotte en Kasper.


81 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page